Home / Ganduri despre nimic / Scrisori de la cititori

Scrisori de la cititori

Aş vrea să vă mulţumesc tuturor celor care mă citiţi.

Încă odată celor care mi-aţi scris de-a lungul vremii, fie pentru a îmi mulţumi, fie pentru a mă întreba vreun sfat legat de vreo destinaţie, fie pentru a împărtăşi pur şi simplu un comentariu, fie el şi anonim.

Mai ales, poate mulţumesc celor care, împărţind aceeaşi plăcere de a călători, mi-aţi devenit prieteni şi aţi depăşit zona de confort şi aţi ales să mă cunoaşteţi personal şi culmea curajului, să veniţi cu mine în vacanţă!

Acum ceva vreme, am primit un mail care spunea cam aşa:

Bună L! 

Mă numesc V şi sunt din TM. 

Căutând impresii de călătorii, călătoritul fiind una din pasiunile mele, am dat întâmplător peste blogul tău şi am fost plăcut surprinsă. 

Sincer, ce mi-a atras atenţia a fost bucket-list -ul tău şi bagajul de camping. Am găsit multe similitudini între doleanţe şi stil de călătorie, după aceste două articole. Încerc să călătoresc cât mai mult, în limita bugetului disponibil [...] dacă mai ai ceva organizat şi loc de o persoană complet fără fiţe, dă-mi de ştire. 

Cu drag,
V

Între timp, V nu mai e demult un nume banal din on-line, ci e o prietenă cu acte în regulă care mi-e dragă de mor şi pe care o văd prea rar în raport cu dorul. Mai mult, V va fi coordonator, alături de mine al grupului de zece din Maroc! Mă bucur că te-am întâlnit, V. Sper să fie Marocul doar prima vacanţă din cele multe care vor urma de-a lungul anilor către zări tot mai diverse şi interesante.

Zilele trecute am primit un mail, care spune cam aşa:

Bună L! 

Urmărest de un an şi un pic blogul tău şi mă bucur de ceea ce citesc. Îmi place modul tău de a vedea locurile lumii ăsteia :). Mă numesc N şi sunt din BV. 

N-aş fi ieşit din tăcere nici acum dacă n-ar fi fost cel mai recent post al tău – Maroc planning, comentariu lui F în care îşi manifesta dorinţa de a se alătura excursiei. Şi dacă n-ar fi fost mai ales răspunsul tău către ea cu invitaţia de a îţi scrie în privat. 

Adică, dacă cineva îşi doreşte mult să ţi se alăture într-o excursie, se poate? Cunoscuţii mei călătoresc de regulă prin agenţii, totul asigurat. Am văzut şi învăţat de la tine că se poate şi altfel, de multe ori cu mai puţini bănuţi şi satisfacţii mai mari. 

Napoli, Alsacia sau Santiago … M-aş putea alătura echipei? 

Mulţumesc pentru ceea ce împărtăşeşti din călătoriile tale! 

Toate cele bune, 
N

Nu pot să vă zic cam ce emoţie trezeşte în mine aşa un mesaj primit luni, de dimineaţă.

Tresaltă inima, ochii mi-s cât cepele, wow îmi iese gâtuit de emoție, îmi mai permit o feliuţă de chec făcut de mama soacră şi încă o gură de cafea fierbinte.

Privesc către cer şi spun: mulţumesc doamne, că exist! Aşa cum m-ai lăsat tu pe lume, cu bune și rele. Binecuvântată fie ziua în care am decis să mă aştern aici, sub o formă de deschidere care îmi permite să scriu despre muzeul de penişi fără teama că mă citeşte şeful şi socrul, bunica sau pisica.

Răspuns universal valabil: da, se poate merge în excursie cu Plăcerea de a călători! Singura condiţie e să existe un dram de chimie şi rezonanţă … iar astea se discută desigur în privat (colţ dreapta jos). Am fost întrebată, printre altele și de recompensă financiară pentru a călători alături. Mărturisesc că singura chestie cu care m-am ‘ales’ până acum a fost o cinste cu o bere în clipa când am păşit la Nordkapp. Mulţumesc, G! A fost cea mai nordică :) bere din toate încercate.

Invitaţie: oricând aveţi drum prin Sibiu, daţi de veste! O cofă, o bere, o canapea extensibilă, depinde ce se poate aranja, dat fiind că eu însămi îs mai mult hai hui decât pe-acasă.

Acest articol e forma mea de a spune mulțumesc. Vouă, tuturor!

2 comments

  1. Vreau doar sa te felicit ca impartasesti cu noi aceste experiente minunate din care nu avem decat de invatat. Ma bucur enorm sa dau peste oameni sinceri, frumosi si care mai si ajuta dezinteresati. Si cine stie, poate, vom calatori vreodata impreuna, bineinteles daca exista acea chimie si rezonanta….

  2. Încântată de cunoştinţă, fete vesele!
    De la poate la hai nu e decât un pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>